A-talon peruskorjaus

Kortepohjan ylioppilaskylän tornitalojen peruskorjaukset aloitetaan kylän vanhimmasta talosta, A-talosta, keväällä 2017. Peruskorjattuun A-taloon uudet asukkaat pääsevät muuttamaan toukokuussa 2018.

JYY peruskorjaa tornitaloina tunnetut talot eli A-E-talot yksi kerrallaan tulevien Kortepohja A-talovuosien aikana. Kun ensimmäisenä remontoitavan A-talon peruskorjaus on valmis, vuorossa ovat muut tornitalot edeten aakkosjärjestyksessä. Kunkin talon peruskorjaukseen menee noin vuosi. Viiden tornitalon peruskorjaushanke kestää näillä näkymin vuoteen 2022 asti.

Ylioppilaskylään ensimmäisenä noussut talo, A-talo, on valmistunut 1968 ja sen aiemmat peruskorjaukset ajoittuvat 80- ja 90-luvuille. Keväällä 2017 alkaneessa peruskorjauksessa uusitaan mm. asuntojen pintarakenteet, märkätilat ja kalusteet sekä käyttöikänsä päähän tulleet rakenteet. Käytännössä peruskorjattu talo on valmistuttuaan uudenveroinen, koska kyseessä on perusteellinen rakenteiden, järjestelmien ja kalusteiden nykyaikaistaminen. A-talo tulee säilymään yksiötalona, mutta asuntojen pohjaratkaisut päivitetään vastaamaan tämän päivän opiskelija-asumisen toiveita.

A-talon asuntojen hakuaika 2.-28.2.2018

A-taloon valmistuu 144 yksiötä, joista kahdeksan on uudentyyppisiä kalustettuja Kätevä koti -asuntoja. Yksiöt ovat kooltaan 16,5-27 neliöisiä. Lisätietoa hakemista löydät Asunnot-osiosta

Syksy 2016:

Peruskorjaushankkeessa on parhaillaan menossa suunnitteluvaihe, joka kestää vuoden loppuun. Suunnitteluvaiheessa mietitään esim. erilaisia pohjaratkaisuja asuntoihin ja yleisiin tiloihin ja tutkitaan taloteknisten järjestelmien sekä rakenteiden uusimisvaihtoehtoja. Peruskorjauksen kilpailuttaminen ja rakentamisvaiheen valmistelu aloitetaan vuodenvaihteessa. Rakennustyöt aloitetaan huhtikuussa-toukokuussa 2017.

Alkuvuosi 2017:

A-talon peruskorjauksen toteutussuunnittelu on loppusuoralla. Hankkeen urakkakilpailutus alkaa tammi-helmikuun vaihteessa. Kilpailutuksen perusteella hankkeelle valitaan urakoitsija.

Kevät 2017:

JYYn edustajisto on kokouksessaan 19.4.2017 tehnyt A-talon ja Rentukan peruskorjauksen investointipäätöksen ja urakoitsijavalinnan, joten pitkään valmistellun hankkeen rakennustyöt käynnistetään toukokuun alussa. Urakoitsijaksi on valittu Lemminkäinen Talo Oy. Työmaa-alue aidataan ja työmaan aikana työmaalla liikkuminen ilman kulkulupaa ja asianmukaista varustusta on kielletty. Asukkaita ja muita ylioppilaskylän alueella liikkuvia kehotetaan noudattamaan kokonaisurakoitsijan ja rakennuttajan ohjeita mm. kulkureittien suhteen. 

Toukokuu 2017:

Peruskorjaus käynnistyi purku- ja maankorjaustöillä. Parhaillaan uusitaan salaojat ja ulkopuoliset routa- ja vesieristykset. Työmaalla työskennellään purkuvaiheessa klo 7.00-22.00 välisenä aikana, koska työ suoritetaan kahdessa vuorossa. Purkuvaihe kestää elokuun 2017 loppuun. Suurin osa työntekijöistä on työmaalla klo 7.00-15.30 perustyömaapäivän mukaisesti.

Kesäkuu 2017:

Työmaalla jatkuvat rakennuksen ulkopuolen kaivuutyöt ja salaoja-, sadevesi- ja viemärilinjojen teko. A-talon katolle on tehty sääsuoja ja vesikaton purkutyöt ovat käynnissä. Sisäpuolella purkutyöt ja timanttiporaukset etenevät aikataulun mukaisesti. A-talon pohjoispuolelle kohoavan pyöräkatoksen maansiirtotyöt ovat valmistuneet ja perustukset valmistuvat pian. Rentukan puolella purkutyöt saadaan kohta päätökseen.

Heinäkuu 2017:

Polkupyöräkatoksen perustukset on valettu ulos ja kaivuutyöt jatkuvat itäsivulla viikosta 31 eteenpäin. A-talon sisällä puolestaan jatkuvat purkutyöt. Myös muuraustyöt ovat käynnissä. Vesikatolla työt aloitetaan lähiviikkoina, kun katon purkutyöt saadaan päätökseen.

Syksy 2017:

A-talon peruskorjaus on edennyt ikkunoiden vaihtamiseen. Lisäksi tasoitetaan sisäseiniä ja tehdään märkätilojen vesieristetöitä. Parhaillaan käynnissä ovat myös vesikatto- ja LVIS-työt.

Alkuvuosi 2018:

A-talossa on alkuvuoden aikana keskitytty sisävalmistustöihin ja asunnot ja yleiset tilat ovat saaneet kiihtyvällä tahdilla mm. uusia matto- ja laattapintoja, alakattoja, kalusteita, ikkunoita ja ovia. Työmaan viimeisinä kuukausina keskitytään talotekniikan kalustamiseen, tilojen viimeistelytöihin ja teknisten järjestelmien mittaus- ja säätötöihin, jotta talon sisäolosuhteista saadaan suunnitelmien mukaiset ja tiloista viihtyisät uusia asukkaita varten.

Loppukevät 2018:

A-talon peruskorjaus valmistuu siten, että uudet asukkaat pääsevät muuttamaan vapuksi A-talon täysin uusittuihin asuntoihin. Käyttöönoton jälkeen jatketaan ulkopuolen liikennealueiden pinnoitustöitä, viheralueiden multaus- ja istutustöitä sekä julkisivujen rapattujen osien kunnostustöitä. Ulkotyöt valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä.