Tornitalot peruskorjataan – ensimmäisenä uudistuu A-talo

Kortepohjan ylioppilaskylän asuinkiinteistöjen peruskorjaukset etenevät. Seuraavaksi vuorossa ovat kylän vanhat yksiötalot eli talot A, B, C, D ja E. Talot peruskorjataan yksi kerrallaan ja ensiksi remonttiin lähtee A-talo.

JYY peruskorjaa tornitaloina tunnetut talot yksi kerrallaan tulevien vuosien aikana. Kun ensimmäisenä remontoitavan A-talon peruskorjaus on valmis toukokuussa 2018, vuorossa ovat muut tornitalot edeten aakkosjärjestyksessä. Kunkin talon peruskorjaukseen menee noin vuosi. Viiden tornitalon peruskorjaushanke kestää näillä näkymin vuoteen 2022 asti.

JYY peruskorjaa ja remontoi ylioppilaskylän asuinkiinteistöjä yksi kerrallaan riittävän asuntotarjonnan varmistamiseksi. Peruskorjauksella ajanmukaistetaan ja parannetaan kiinteistön toiminnallisia valmiuksia eli korjataan ja uusitaan mm. asuntojen ja yleisten tilojen pintarakenteet, märkätilat ja kalusteet sekä uusitaan talotekniset järjestelmät ja käyttöikänsä päähän tulleet rakenteet. Käytännössä peruskorjattu talo on valmistuttuaan uudenveroinen, koska kyseessä on perusteellinen rakenteiden, järjestelmien ja kalusteiden nykyaikaistaminen.

tornitalo

Peruskorjauksen aikana rakennuksessa ei voi asua, joten kunkin peruskorjausvuorossa olevan talon asukkaiden vuokrasopimukset irtisanotaan vuokranantajan puolelta ennen peruskorjauksen alkamista puolen vuoden irtisanomisaikaa noudattaen. Asukkaille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan kuitenkin toista asuntoa ylioppilaskylästä vielä ennen talon peruskorjauksen alkamista.

Tulevat peruskorjaukset eivät näy asukkaiden arjessa ennakkoon lukuun ottamatta joitakin kartoituksia ja tutkimuksia, joita voidaan tehdä joitakin kuukausia ennen kyseisen talon peruskorjauksen alkamista. Toisin sanoen esim. D-talon asukkaiden arkeen tuleva peruskorjaus ei tule vaikuttamaan ennen kuin hankkeen käynnistyminen on ajankohtaista. Talon asukkaisiin ollaan aina henkilökohtaisesti yhteydessä, jos tutkimuksen tai kartoituksen suorittaminen vaatii asuntoon pääsyä. Ennen varsinaisen peruskorjauksen alkamista tiedotetaan kylän asukkaille tarkentuneet aikataulut ja tarjotaan peruskorjaukseen menossa olevan talon asukkaille mahdollisuuksien mukaan asunnon vaihtoa ylioppilaskylän sisällä. Muutokset tornitalojen korjausketjuun ja aikatauluihin ovat mahdollisia.