Rentukka Revisited - uuden, upean Rentukan tarina

Kortepohjan keskusrakennus Rentukan remontti vuonna 2017 valtaa Rentukan takaisin opiskelijoiden arkipäivään. Tarina jatkuu nyt Rentukan omilla nettisivuilla


rentukka-ulkoa-2016 - Copy (1).JPGRentukan remontin edistyminen

Teknisesti huonokuntoinen ja käyttötarkoituksiltaan ajasta jälkeenjäänyt Rentukka-rakennus alkoi kiinnittää opiskelijayhteisön huomion viimeistään vuoden 2016 kesällä, kun rakennuksessa pitkään majaillut iltaravintola sulki ovensa viimeistä kertaa. Myös Kortepohjan asukkailta ja eri opiskelijajärjestöiltä saatu palaute kertoi täysin erilaisesta palvelu- ja tilatarpeesta. Selvitysten, tutkimusten ja työpajojen tulokset analysoitiin huolellisesti ja päädyttiin esittämään edustajistolle koko rakennuksen peruskorjausta sekä toimintatapojen uudistamista.

textgram_1501076644.png

Maaliskuu 2017

Rentukan kiinteistön käyttö opiskelijoiden vapaa-ajantilana päättyy. Kaikki kerhot ja Kylätoimisto Vaapukka muuttavat pois talosta väistötiloihin. Bänditila ja Lillukka tyhjennetään, ja ravintolasalissa järjestetään muuttomyyntejä sekä penkojaisia tarpeettoman ja vanhentuneen ravintolairtaimiston poistamiseksi. Kaikki uusiokäyttöön hyödynnettävä irtaimisto pakataan ja kuljetetaan varastoon. 

rentukka-iltakoulussa-kimmo-ja-mari.jpg

Huhtikuu 2017

JYYn edustajisto tekee päätöksen Rentukan ja ylioppilaskylän A-talon peruskorjauksen aloituksesta. Rentukka Revisited -hankkeen esityö saa suurta kiitosta edustajistolta, koska suunnitelmien tekemisessä on otettu hyvin laajasti huomioon opiskelijoiden antamat mielipiteet ja kehitysehdotukset. 

rentukan-aitaus.jpg

Toukokuu 2017

Rentukan remontti käynnistyy alueen aitauksella ja purkutöillä. Samaan aikaan toimistoissa aletaan toden teolla suunnitella, millä tavalla uusi Rentukka opiskelijoiden arkeen tuodaan. Värit ja muodot etsivät paikkaansa, ja sisustussuunnitelmaa käydään läpi asukastoimikunnan jäsenten kanssa. Miltä uuden Rentukan pitäisi tuntua? Miltä sen pitäisi kuulostaa? Kahvia kuluu. 

rentukan-aula-purettuna.jpg

Kesäkuu 2017

Timanttipora, purkurobotti ja imuauto hurisevat Rentukan kiinteistössä. Katselmuksilla tehdään mielenkiintoisia havaintoja - alakerrassa yksi kiinteäksi merkitty väliseinä olikin luultua heppoisempaa tekoa, joten sekin päätetään purkaa entistä avaramman aulan tieltä. Narikkaan jäänyt joulupukin puku ei missään vaiheessa ollut löytänyt tietään roskalavalle, ja se huvittaa työmaalla vierailevia delegaatioita.

Heinäkuu 2017

Rentukan puolella purkutyöt on saatu päätökseen ja kevyitä väliseiniä muurataan. Toimistot lomailevat, mutta pinnan alla kuplii: uuden Rentukan visuaalinen ilme alkaa olla valmis ja käyttöönottomarkkinoinnin aloitus lähenee. Keskusaukion timantti halutaan tehdä uusille opiskelijoille tutuksi jo muuttopäivänä, vaikka talo onkin vielä verhottuna sääsuojahuppuun. Mietitään keinoja tavoittaa kaikki sisäänmuuttajat ja muut JYYn jäsenet. Kuinka tuoda upea uusi Rentukka jokaisen tietoisuuteen?

Rentukka_logo_musta_teksti-pysty_RGB.jpgSyyskuu 2017

Rentukan uusi ilme pääsee ensimmäistä kertaa opiskelijayleisön ihailtavaksi. Kommentit ovat myönteisiä: uudessa logossa nähdään kukan lehtiä, raikkautta, hyvinvointia ja nuoruutta. Linjakkaassa kirjasintyypissä huomataan kädenojennus rakennuksen kunniakkaalle historialle. Uudeksi sloganiksi valikoitunut Elävän kylän sydän vakiintuu osaksi jokapäiväistä kielenkäyttöä. 

Lokakuu 2017Rentukan julkisivu loka 2017.jpg

Rentukan ja Lillukan välillä on ummistettu koko alkusyksyn työllistänyt kaivanto, ja maatöitä tehdään ahkerasti koko alueella. Lillukan ja Rentukan väliseen kongiin on tulossa uusi alakatto, jonka metallipienat ovat saapuneet tontille. Delegaatiot vierailevat työmaalla tiuhaan tahtiin ihailemassa uudestisyntyvää taloa ja ideoimassa tulevaa. Rentukan sisällä tehdään pinnoitustöitä ja lvis-töitä, ja toimistossa pyöritellään sisustussuunnitelmia ja kylttien sekä ikkunateippausten paikkoja. Upeat yhtenäiset lasiseinät on asennettu ja julkisivun uusi ilme on nyt nähtävissä. Aulan uuden laattalattian asennus on aloitettu.  

Marraskuu 2017

Maatyöt ovat meneillään Rentukan etupuolella, takapuolella ja takapuolen lastauslaiturin sivulla. Rentukan edustalla tehdään viikolla 45 lisäksi asfaltontitöitä ja käynnistetään pihalaatoitustyöt. Ravintolassa aloitetaan keittiölaitteiden ja kylmälaitteiden asennukset. 

Rentukan omat nettisivut ovat auenneet! Käy kurkkaamassa niitä tästä linkistä. Tiedotus siirtyy kokonaan Rentukan omille sivuille viimeistään tammikuussa 2018, kun uusittu Rentukkatalo aukeaa yleisölle. 

Voit seurata Rentukan tarinaa myös Instagramissa: @rentukkatalo ja Facebookissa: Rentukkatalo.