Europan 13 -aluekehityshanke

JYY haluaa olla vahvasti mukana Kortepohjan aluekehityksessä. Nuorten arkkitehtien näkemykset Kortepohjan alueesta tulevat luomaan ylioppilaskylän II-alueen kaavoituksen pohjan.


mnop

Kortepohjan ylioppilaskunta on käynnistänyt keväällä 2015 yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa kaavoitustyön, jonka tavoitteena on löytää kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti hyvä ratkaisu Kortepohjan II-alueen ja ostoskeskuksen uudelleenkehittämiseksi. 70-luvun alkupuolella valmistuneet opiskelijatalot K, L, M, N, O ja P kuuluvat ylioppilaskylän II-alueeseen.

Kaavoitustyön uutta kaavaa valmistellaan Europan 13 -hankkeen kautta, jossa nuoret arkkitehdit saavat esittää kaavaratkaisuja alueen kehittämiseksi. Joka toinen vuosi järjestettävästä Europanista on kehittynyt maailman laajin arkkitehtuurikilpailu, johon rekisteröityy lähes kymmenen tuhatta suunnittelijaa ympäri maailman. Kilpailu on suunnattu alle 40-vuotiaille arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille.

Kilpailulla etsitään ratkaisuja alueen tiivistämiseksi muun muassa suuria parkkipaikka-alueita karsimalla. Elävyyttä haetaan myös rakennusten käyttötarkoituksia monipuolistamalla. Elinkaarensa päähän tulleen ostoskeskuksen kohtalo pitää ratkaista. Keskeistä on toteuttaa tiivistämistä alueen alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Kortepohja on edustava esimerkki 1960-luvun kaupunkisuunnittelusta ja elementtirakentamisesta.

Europan 13 -hankkeeseen pääset tutustumaan tästä.