Uuden asukkaan muistilista

Tervetuloa asukkaaksi Kortepohjan ylioppilaskylään! Uuteen kotiin muuttaessa erilaisia tehtäviä on paljon. Olemme listanneet tähän muistilistaan monia muuton yhteydessä tärkeitä seikkoja, jotta kotiutumisesi uuteen paikkaan kävisi mahdollisimman helposti.

 

Allekirjoita vuokrasopimus

Maksettuasi vakuusmaksun sinulle tarjotusta asunnosta voit tulla allekirjoittamaan vuokrasopimusta. Sopimuksen allekirjoittaminen onnistuu, kun maksettu vakuus näkyy tilillämme, mikä yleensä Suomen sisällä maksettaessa tapahtuu viimeistään parin pankkipäivän kuluessa. Vuokrasopimus allekirjoitetaan JYY Asukaspalveluiden tiloissa toimiston aukioloaikoina. Kesän 2018 aikana JYY ottaa käyttöön sähköisen allekirjoittamisen. Tästä ilmoitamme uusille asukkaille palvelun käyttöönoton jälkeen.

Hae avain

Avaimen saat JYY Asukaspalveluista viimeistään vuokrasuhteen alkamiskuukauden ensimmäisenä arkipäivänä klo 12 jälkeen. Mikäli et pääse itse noutamaan avainta toimiston aukioloaikoina, voi ystäväsi noutaa sen puolestasi, kunhan olet ilmoittanut asiasta etukäteen JYY Asukaspalveluihin. Muista tuolloin tulla allekirjoittamaan vuokrasopimus seuraavien arkipäivien aikana!

Tee muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksen voi tehdä kätevästi netissä tai esimerkiksi Postista saatavan lomakkeen avulla. Muista ilmoittaa uusi osoitteesi myös kavereillesi ja tilaamiesi lehtien, kirjakerhojen jne. asiakaspalveluihin. Kotikunnan pysyvästä muutoksesta on aina tehtävä ilmoitus myös maistraattiin. Tekemällä ilmoituksen netissä tiedot menevät kerralla kaikkiin palveluihin.

Täytä huoneistokortti

Tarkista asunnon kunto huolellisesti ja täytä sähköinen huoneistokortti sisäänmuuttaessa. Tarkistamalla asuntosi kunnon huolehdit omasta oikeusturvastasi, niin ettet joudu pois muuttaessa vastuuseen asunnossa mahdollisesti jo olleista vioista. Saat linkin asuntokortin täyttämistä varten sähköpostiisi. Voit täyttää huoneistokortin ainoastaan kerran ja täytön jälkeen lomake sulkeutuu automaattisesti.

Tunnukset sähköiseen varausjärjestelmään

Asukkaana löydät Kortepohjan palvelut kätevästi verkosta, eli voit varata pesutuvan, saunavuoron ja autopaikan sähköisen varausjärjestelmän kautta. Voit siis tarkistaa pyykkituvan varaustilanteen vaikka kesken luennon. Voit varata sähköisestä järjestelmästä myös B-talon tilaussaunan ja grillikatoksen. Kun muutat Kortepohjaan, saat automaattisesti varauspalvelun tunnukset sähköpostiin, jonka olet ilmoittanut asunnonhaun yhteydessä. Näillä tunnuksilla pääset käyttämään varausjärjestelmän kaikkia osioita. Jos sinulla on ongelmia varausjärjestelmän käyttämisessä, kysy neuvoa JYY Asukaspalveluista.

Tervehdi naapuriasi

Ylioppilaskylässä naapuri on lähellä ja käyttää usein kanssasi samaa keittiötä ja kylpyhuonetta. Niinpä onkin parasta sopia yhteisten tilojen siivouksesta ja käytöstä yhdessä kämppiksen kanssa, jotta yhteiset tilat pysyvät kunnossa ja siisteinä ja sopusointu asunnossa säilyy. Kämppiksestä voi tulla kiva kaverisi - koputa siis hänen oveensa ja kysy, haluaako hän teetä, kun seuraavan kerran keität itsellesi kupposen!

Muista vuokranmaksupäivä!

Maksa vuokrasi joka kuukauden 6. päivään mennessä henkilökohtaisella vuokranmaksulomakkeellasi. Käytä vuokraa maksaessasi aina henkilökohtaista viitenumeroasi, jotta vuokrasi kirjautuu oikein. Ylioppilaskylän vuokra sisältää sähkön, veden ja lämmityksen lisäksi Internetin, yleiset saunavuorot ja pesutupien käytön sekä peruskotivakuutuksen.

Hae Kelalta asumistukea

Opiskelijana olet oikeutettu saamaan tukea asumiskustannuksiisi. Lisätiedot ja tarkat hakuohjeet saat Kelan sivuilta

Päivitä vakuutusturvasi

Kaikki ylioppilaskylässä asuvat JYYn jäsenet kuuluvat ylioppilaskylän asukkailleen ottaman peruskotivakuutuksen piiriin. Vakuutus on kuitenkin rajallinen. Jos tuot mukanasi paljon arvokasta omaisuutta, saatat tarvita lisäturvaa irtaimistollesi. Jos matkustat paljon ulkomailla tai Suomen sisällä, saatat tarvita myös matkustajavakuutuksen. Tarkista vakuutussuojasi ja pyydä tarjouksia omasta vakuutusyhtiöstäsi. Lisätietoja JYYn tarjoamasta peruskotivakuutuksesta löydät tästä.

Rekisteröi tietokoneesi ylioppilaskylän tietoverkkoon

Ylioppilaskylän asuntovuokraan sisältyy yliopiston tarjoama kiinteä Kortex-tietoverkko, johon asukkaiden tulee rekisteröidä verkkolaitteensa. Kukin asukas voi rekisteröidä verkkoon yhden laitteen, joka voi olla vaikkapa kannettava tietokone, pöytäkone tai WLAN-reititin. Verkkoa käyttääksesi tarvitset oman verkkokaapelin, jonka tulee olla standardia RJ-45 CAT 5 tai CAT 6. Yhdistä kaapeli käyttämääsi laitteeseen, esimerkiksi tietokoneen lan-porttiin, ja kiinnitä toinen pää asuntosi seinäkoskettimeen. Huomioi, että asuntosi seinäkoskettimista tai verkkopistorasioista vain toinen on yhdistetty verkkoon! Käynnistäessäsi nettiselaimen pääset Kortex-verkon rekisteröintisivulle. Täytä lomakkeeseen vaaditut tiedot. Rekisteröinnin käsitteleminen vie enintään kolme päivää. Tänä aikana pääset nettiin esimerkiksi Rentukan opiskelutilassa, yliopiston kirjastolla ja ATK-luokissa ja Kortepohjan kirjastolla.

Tarkista palovaroitin

Asuntosi yhteisistä tiloista löytyvän palovaroittimen kunnosta vastaat asukkaana itse. Tarkista, että palovaroittimesi toimii ja vaihda tarvittaessa paristo. Mikäli laite on rikki muuttaessasi asuntoon, ilmoita siitä välittömästi JYY-Palveluiden kiinteistönhuoltoon. Huomioi, että joihinkin asuntoihin on paristolla toimivan palohälyttimen lisäksi asennettu kiinteä palonilmaisin, jota ei saa koskea eikä missään tapauksessa irrottaa katosta. Tunnistat paristolla toimivan palohälyttimen siinä olevasta testausnapista.