Asunnon tarkastustakuu

Huoltoyhtiö JYY-Palvelut Oy vastaa Kortepohjan ylioppilaskylän asuntotarkastuksista. Huolto käy tarkastamassa asunnon kunnon edellisen asukkaan palautettua poismuuttonsa yhteydessä avaimet JYY Asukaspalveluihin. Asuntotarkastuksia tehdään vain arkipäivisin. Poismuuttavan asukkaan vastuulla on tyhjentää ja siivota asunto huolellisesti.

Tarkastuksessa otetaan huomioon asunnon siisteys ja tarkastetaan asunnon pinnat (katto, lattia ja seinät). Samalla tutkitaan vesikalusteet, kaapistot ja kodinkoneet. Huolto huomioi katselmuksessaan asuintalon iän ja asunnon normaalin kulumisen. Esimerkiksi huonekalujen jättämiä mahdollisia jälkiä on enemmän vanhempien asuntojen lattiamatoissa kuin uudempien.

Tarkastuksia tehdessä asunnoissa saatetaan havaita puutteita tai korjausta vaativia vikoja. Mahdolliset viat (esim. palaneet lamput) tullaan korjaamaan huollon toimesta myöhemmin, samoin mahdolliset varustepuutteet (esim. puuttuva uunin pelti). Jos huollon mielestä asunnon kunnossa on huomautettavaa, ilmoitetaan tästä aina uudelle asukkaalle asuntoon jätettävällä viestilapulla.

Asunnon loppusiivouksen ollessa puutteellinen, JYYllä on oikeus siivouttaa asunto uudelleen vuokralaisen laskuun. JYY-Palvelut Oy:n siistijät hoitavat puutteellisten loppusiivousten täydennyssiivouksia. Asuntotarkastuksessa todetusta siivousmääräyksestä jätetään viesti uudelle asukkaalle. Täydennyssiivoukset pyritään hoitamaan ennen uuden asukkaan sisäänmuuttamista. Yleisimpiä loppusiivouksessa ilmenneitä epäkohtia ovat likainen uuni, jääkaappi ja kylpyhuone.

Ennen kuin kannat muuttotavarasi sisään katso ainakin nämä läpi:

  • Onhan asunto tyhjä eikä kaapeista löydy edellisen asukkaan tavaroita?
  • Ovathan jääkaappi ja uuni puhtaat?
  • Onhan kylpyhuone siivottu tarkasti?
  • Näkyykö silmäänpistäviä, asumista haittaavia puutteita/kulumisia?
    (Huomioi asunnon ikä.)
  • Tarkasta asunnon yleinen siisteys!

Jos asuntosi on sinun mielestä ok...

...voit kantaa muuttolaatikkosi sisään! Jos havaitsemasi huomiot ovat yhtenevät huollon kanssa (katso huollon jättämä viestilappu), ei sinun tarvitse ottaa yhteyttä huoltoon.

Mutta jos…

…asunnon kunnossa on mielestäsi huomautettavaa, ota välittömästi yhteyttä huoltoon (puh. 014 607500). Yhteydenottosi jälkeen huolto tulee tarkastamaan asunnon uudestaan ja sopii kanssasi mahdollisista toimenpiteistä. Ota huoltoon yhteyttä vain siinä tapauksessa, että asunnon kunnossa tai siisteydessä on mielestäsi asumista/muuttoa SELKEÄSTI haittaavia epäkohtia. Pienemmistä puutteista ja vioista voit tehdä huollolle vikailmoituksen netissä (esim. verhon kiinnitysnipsuja roikkuu tangossa vain muutama).