Opiskelupaikka on,
vain asunto puuttuu - mitäs nyt?

Saitko Jyväskylän yliopistolta tiedon, jossa sinulle ilmoitettiin opiskelupaikasta. Onneksi olkoon! Nyt kun opiskelupaikkasi Jyväskylän yliopistossa on varmistunut, tervetuloa hakemaan asuntoa Kortepohjan Ylioppilaskylästä.

Mikä ihmeen Ylioppilaskylä?

Kortepohjan Ylioppilaskylän omistaa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta - tuo opiskelijoiden oma etu- ja palvelujärjestö, tuttavallisemmin JYY. Kortepohjan Ylioppilaskylän olemassaolon tärkein tarkoitus on pitää huolta omiensa asumismahdollisuuksista eli tarjota edullisia, lähellä yliopistoa sijaitsevia asuntoja yliopiston opiskelijoille. Ylioppilaskyliä ei Suomessa ole montaa, joten tartu nyt tilaisuuteesi valita ainutlaatuinen asuinympäristö.

Kuinka Kylään pääsee asumaan?

Kun haluat hakea asuntoa Kortepohjan Ylioppilaskylästä, täytä Asuntohakemus. Jos haluat hakea kaverin kanssa kimppakämppää, täyttäkää molemmat omat hakemukset ja merkitkää kämppistoiveenne niihin, niin osaamme yhdistää toiveenne. 

Hotmail -sähköpostiosoitteet eivät aina ota tarjouksia tai uusintapyyntöjä vastaan järjestelmästämme, joten suosittelemme käyttämään toista sähköpostiosoitetta asuntohakemuksessa.

Miksi juuri Ylioppilaskylä?

Kortepohjan kaupunginosa, jonka keskustassa Ylioppilaskylä sijaitsee, on tällä hetkellä yksi Jyväskylän nopeimmin kehittyvistä kaupunginosista. JYY kehittää aluetta yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa. Rakennukset modernisoituvat ja alueelle saadaan uusia palveluita. Jo nyt peruspalvelut ovat kaikki aivan vieressä ja pyöräilymatkat kampuksille hoituvat 7 - 12 minuutissa.

Kortepohja on myös ainutlaatuinen yhteisöllisyydessään. Asukkaiden perustamat säännölliset harrastuskerhot, teemalliset tapahtumat ja toimivat, jatkuvasti kehittyvät yhteisötilat takaavat, että tylsää päivää ei tule. Yksi hienoimmista asioista Kortepohjassa on tietysti Rentukka. Sen ansiosta sinun ei tarvitse etäopiskelupäivinä poistua Kortepohjasta ollenkaan, vaan arvokasta aikaasi säästyy liikenteessä pendelöimiseltä ja kauppareissuilta opiskeluun, kuntoiluun tai vaikka vain loikoiluun.

Mikä JYYn jäsenmaksu?

Vain Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenet voivat asua Kortepohjan Ylioppilaskylässä. JYYn jäseniksi liittyvät kaikki Jyväskylän yliopistossa kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat opiskelijat. Vaikka JYYn jäsenyys on vapaaehtoinen jatko- ja vaihto-opiskelijoille, tulee heidänkin maksaa jäsenmaksu asuessaan Ylioppilaskylässä. Hakuvaiheessa JYYn jäsenmaksu EI ole välttämätön, vaan se tulee maksaa, jos muutat Ylioppilaskylään. Jos esim. haet asuntoa syksyksi ja täytät asuntohakemuksesi jo keväällä hyvissä ajoin, tulee sinun hoitaa JYYn jäsenmaksu kuntoon vasta syksyllä, jos muutat Kortepohjan Ylioppilaskylään.

Kuinka todistan olevani yliopiston opiskelija?

Opiskelijaoikeuden tarkistamme Jyväskylän yliopiston opiskelijarekisteristä. Jos olet uusi opintonsa aloittava opiskelija, huomioi, että uusien opiskelijoiden tiedot päivittyvät viiveellä rekisteriin. Uutena opiskelijana lähetä siksi asuntohakemuksesi liitteeksi kopio hyväksymiskirjeestä Jyväskylän yliopistoon, jotta nopeutat hakemuksesi käsittelyä. Myös kuvakaappaus Opintopolusta käy. Lähetä kopio postitse osoitteeseen JYY Asukaspalvelut, Vehkakuja 2 B, 40700 Jyväskylä tai vaihtoehtoisesti lähetä Opintopolun kuvakaappaus tai hyväksymistodistus skannattuna osoitteeseen asunnot (AT) jyy.fi (maksimikoko 5 MB). Voit toimittaa liitteen myös nettisivujemme kautta.

Pitääkö asuntotarvetta perustella?

Mitään erityisiä perusteluja sinun ei tarvitse asuntoa hakiessa kertoa - onhan opiskelupaikka Jyväskylän yliopistossa jo mahtava peruste. Jos haluat perustella asunnontarvettasi erityisillä syillä, niin toimita hakemuksesi tueksi erillinen liite (esim. virallinen lääkärinlausunto) JYY Asukaspalveluihin (asunnot@jyy.fi, Vehkakuja 2 B, 40700 Jyväskylä). Voit toimittaa liitteen myös nettisivujemme kautta.

Kenelle asuntoja tarjotaan?

Elokuun alusta vapautuvia asuntoja tarjoamme uusille opiskelijoille, jotta mahdollisimman moni opintonsa aloittava saisi asuinpaikan opiskelupaikkakunnaltaan. Ensiksi asuntojamme tarjotaan muualta muuttaville. Jyväskylästä, Jyväskylän lähikunnista ja -kaupungeista tulevat opiskelijat ovat yhtä tervetulleita hakijoiksi kuin muutkin. Toivomme ymmärrystä sille, että tarjoamme ensiksi asuntoja kauempaa opiskelemaan tuleville.

Milloin saan asuntotarjouksen?

Syksyllä vapautuvia asuntoja tarjoamme kesä-heinäkuun vaihteesta alkaen. Ylioppilaskylän asuntotilanne muuttuu jatkuvasti kesän aikana, joten tarjoamme asuntoja pitkin kesää aina syksyyn asti. Asuntotarjous lähetetään sähköpostitse hakemuksessasi ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Syksyn asuntotilanne Kortepohjan Ylioppilaskylässä, kuten muuallakin Jyväskylässä, on tiukka suurista opiskelijamääristä johtuen. Pyrimme tarjoamaan asunnon mahdollisimman monelle hakijalle.

Millaisia asuntoja on tarjolla?

Tarjoamme pääsääntöisesti soluhuoneita uusille, opintonsa aloittaville hakijoille. Yksiötä voi toki hakea, mutta hakijamääristämme johtuen vain perustellusti pystymme uusille opiskelijoille niitä tarjoamaan. Riittävä peruste voi olla esim. hakijan ikä tai terveydellinen peruste. Asuntotarjouksessa on asunnon osoite, jonka perusteella voit tarkistaa asunnon pohjapiirroksen nettisivuiltamme.

Uudisrakennuksemme ja viime vuosina peruskorjatut talomme (A, F, H, J, T) ovat hakijoidemme suosiossa, tämä kannattaa pitää mielessä asuntohakemusta täytettäessään. Esimerkiksi uudempien talojemme yksiöihin jonotusaika on keskimäärin vuoden verran. Huomioi tämä, jos olet hakenut asuntoa vain A-, F-, H-, J- tai T-talosta.

Kuinka hyväksyn asuntotarjouksen?

Asuntotarjouksen mukana tulee vakuuslasku. Jos haluat hyväksyä tarjouksen, maksa vakuusmaksu eräpäivään mennessä. Vakuusmaksu on asukkaan takuu siitä, että hän huolehtii vuokralaisen velvollisuuksistaan. Maksamalla vakuuden sitoudut ottamaan asunnon vastaan tarjouksessa olleesta päivämäärästä alkaen. Jos hakijan pyynnöstä ei solmitakaan vuokrasopimusta, vakuudesta veloitetaan 100 euroa järjestely- ja hallintokuluja. Jos vuokrasopimus on jo allekirjoitettu, irtisanomisaika on kalenterikuukausi.

Miten muutto hoituu?

Uuteen kotiin muuttaessa erilaisia tehtäviä on paljon. Olemme listanneet Uuden asukkaan muistilistaan monia muuton yhteydessä tärkeitä seikkoja, jotta kotiutumisesi Kortepohjan ylioppilaskylään kävisi mahdollisimman helposti.