Yksiötalo ulko-060.jpg
Yksiötalo-116.jpg
Yksiö sisä mood.jpg
Yksiötalo-129.jpg
Yksiötalo-119.jpg
D-talo yksiö sisä 2_pieni.jpg
A-E4_pieni.jpg
A-E3_pieni.jpg
D-talo ulko 2_pieni.jpg

Sosiaalinen, Yhteisöllinen

Talot B-E Taitoniekantie 9

Huoneistotyypit: yksiö
Valmistumisvuosi: 1969-1972
Facebook Twitter Blogger Google+ Addthis

« Takaisin talolistaukseen

Tornitalojen yksiöt 
tuovat omaa rauhaa

Tornitaloinakin tunnettujen ylioppilaskylän talojen B, C, D ja E yksiöt takaavat oman rauhan ja yksityisyyden pidemmälle opinnoissa edenneille. Lisäksi näiden ylioppilaskylän vanhempien asuintalojen yksiöiden edullinen vuokrataso sopii opiskelijan tilanteeseen mainiosti.

Tornitaloja on peruskorjattu säännöllisesti vuosikymmenien saatossa ja nykyisin talot ovatkin museoviraston suojelukohteen nimikkeen ansainneina ylioppilaskylän historian havinaa ylläpitävä voima.

Ylioppilaskylän yksiöiden vuokraan lisätään 15 euron vesimaksu, jos asuntoon tehdään vuokrasopimus kahdelle hengelle.

Tornitalot peruskorjataan - ensimmäisenä uudistuu A-talo

JYY peruskorjaa seuraavaksi ylioppilaskylän vanhimmat viisi yksiötaloa vuoronperään. Ensimmäisenä peruskorjataan Rentukan takana sijaitseva A-talo.  Kun A-talon remontti on valmis, peruskorjataan muut ylioppilaskylän tornitalot eli talot B, C, D ja E. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan talot korjataan kirjainjärjestyksessä. Kunkin talon peruskorjaukseen menee noin vuosi. 

Tällä hetkellä peruskorjauksessa oleva A-talo on muuttovalmis 1.5.2018. Hakuaika A-taloon on 7.-28.2.2018. Lisätietoa, hakuohjeet ja kuvia talosta löydät A-talon omasta osiosta.

Lisäinfoa tornitalojen peruskorjaushankkeesta luettavissa Rakentaminen ja peruskorjaukset -osiosta. 

Maalaa ite!

Moni ylioppilaskylän asuintaloista on tarjonnut kodin jo useille kymmenille opiskelijoille. Vuosien saatossa ja muuttokuormien vieriessä tornitalojen asuntojen pinnat ovat luonnollisesti kuluneet. JYY haluaa asukkaiden viihtyvän ylioppilaskylässä, ja tarjoaakin tornitalojen asukkaille mahdollisuutta asunnon omatoimiseen pintaremontointiin.

Jos talojen C-E asukas haluaa maalata yhden tai vaikka kaikki asuntonsa seinäpinnnat, saa hän veloituksetta JYYltä valmiin maalaussetin. Kortepohjan ylioppilaskylän C-E-talojen asukkaana sinulla on siis mahdollisuus tehdä kodistasi viihtyisämpi ja seinistä raikkaammat uuden maalikerroksen avulla. Lisätietoja löydät tästä.


 

Lisätietoja Piilota
 • Valmistumisvuodet (peruskorj.vuodet): A-talo 1968 (-84, -95, peruskorjauksessa nyt 2017-2018), B-talo 1971 (-85, 96), C-talo 1969 (-84, -97), D-talo 1970 (-85 -96),  E-talo 1972 (-88, -97)
 • Asunnot: 144 kpl / talo
 • Asukaspaikat: 144 kpl / talo
 • Hissi: 2 kpl / talo
 • Keittiön varustus: Kapea, 2-levyinen liesi, jääkaappi kork. 84 cm (osassa jääkaappi pakastinlokerolla)
 • Kylpyhuone: Maalattu lattia (osassa akryylibetonilattia) ja seinät, suihkunurkkaus laatoitettu, pesukoneliitäntä vain muutamassa asunnoista (D-talossa remontoituja kylpyhuoneita, joissa laatoitetut lattiat ja seinät)
 • Lattiamateriaali: Muovimatto
 • Valaisimet: 1 plafondi per huone/tila
 • Kaapelitelevisio: Kyllä
 • Parveke/terassi: Ei
 • Varastokoppi: Kyllä (Kopit eivät ole huonekorkuisia vaan pienempiä ja ne sijaitsevat kunkin talon kellarissa. Koppinumeroinnista ei tarvitse pitää kiinni. Asukas voi ottaa käyttöönsä omalla lukolla myös muun kuin oman asuntonsa numerolla merkityn kopin.)
 • Lemmikit: Sallittu
 • Verkkoyhteys: Jyväskylän yliopiston opiskelijaverkko (Kortex-tietoverkko)

Huoneistot

Koko m² Vuokra €/kk Huoneistotyyppi
16.5 231 Yksiö, 1h+kk (talo C)
18 247 Yksiö, 1h+kk (talo C)
20 274 Yksiö, 1h+kk (talot B-E)
21 278 Yksiö, 1h+kk (talo D)
22 286 Yksiö, 1h+kk (talot B, D ja E)
22.5 295 Yksiö, 1h+kk (talot B ja E)
29 365 Yksiö, 1h+kk (talot B-E, päätyasunto)
29 365 Yksiö, 1h+kk (talot B-E)