yokyla_atalo_1.jpg
yokyla_atalo_3.jpg
yokyla_atalo_2.jpg
Yksiötalo ulko-060.jpg

Sosiaalinen, Yhteisöllinen, Rauhallinen

Kätevä koti - kalustettu asunto (valmis 05/2018) Taitoniekantie 9

Huoneistotyypit: yksiö
Valmistumisvuosi: 2018
Facebook Twitter Blogger Google+ Addthis

« Takaisin talolistaukseen

A-talon Kätevä koti -asunnoissa tila moninkertaistuu kalusteiden ansiosta

JYY haluaa A-talon myötä vastata opiskelijoiden toiveisiin kalustetuista asunnoista, joten A-taloon valmistuu toukokuun alkuun 8 kalustettua yksiötä. JYYn uudet Kätevä koti -asunnot ovat toimiva vaihtoehto kaikille opiskelijoille. Erityisesti ne vastaavat varmasti ulkomaalaisten tutkinto- ja jatko-opiskelijoiden asuntotarpeeseen, miksei myös sellaisten opiskelijoiden, joilla on toisella paikkakunnalla vakituinen asunto ja joiden opinnot vaativat läsnäoloa Jyväskylän yliopistossa vain muutamana päivänä viikossa.

A-talon kalustetut yksiöt ovat kooltaan 16,5 neliön asuntoja. Yksiön keittotilassa on jenkkijääkaappi ja induktioliesi. Keittotilan yläkaapit ovat tyylikkäät vaalean tammensävyiset ja yläkaappien vastapainona toimivat valkoiset alakaapit. Puunsävy toistuu myös lattian muovimatossa. Asunnon kylpyhuone on laatoitettu ja kylpyhuoneen katto paneloitu. Kylpyhuoneeseen käyttömukavuutta tuo lattialämmitys.

Näissä uusissa asuntotyypeissä, Kätevä koti -asunnoissa, on pyritty hyödyntämään neliöt mahdollisimman tehokkaasti ja pienen asunnon käyttötila moninkertaistuukin valittujen kalusteiden ansiosta. Asunnon vakiokalusteisiin kuuluu muuntuvan sängyn lisäksi aamupalapöytä jakkaroineen sekä tuoli, nojatuoli ja matala pöytä, joka sopii kätevästi esimerkiksi läppärillä työskentelyyn. Sängyn saa piiloon nostamalla sen seinää vasten, jolloin sänky ei vie tilaa päiväsaikaan ja näin asunnon neliöitä vapautuu enemmän muuhun käyttöön. Kun sänky on nostettu seinää vasten, sen monikäyttöisyyttä lisää työpöytä, joka kääntyy esille sängyn ollessa pystyasennossa. Tällä monikäyttöisellä huonekalulla halutaan lisätä pienen asunnon asuinviihtyisyyttä ja toimivuutta. Kaikki asunnon huonekalut ovat laadukkaita ja aikaa kestäviä niin väri- kuin materiaalivalinnoiltaankin.

A-talon kalustetun yksiön huonekaluista löydät lisätietoa tästä Kätevä koti -  huonekalukortista.

(Huom! Valokuvat ovat A-talon isommasta yksiöstä. Kuvista poiketen 16,5 neliön asunnossa on pienempi keittotila eikä kylpyhuoneessa ole pesukoneliitäntää. Mutta kiinteät kalusteet ja muut materiaalivalinnat ovat samoja asunnon koosta riippumatta.)

Hakuaika A-taloon 7.-28.2.2018

Toukokuun alkuun valmistuvaan A-taloon on erillinen hakuaika 7.-28.2.2018. Jos haluat hakea JYYn uutta asuntotyyppia, valmiiksi kalustettua yksiötä A-talosta, valitsethan hakukohteeksi Kätevä koti -kohteen. Mahdollisen asuntotarjouksen kannalta ei ole merkitystä, oletko toimittanut hakemuksen heti hakuajan ensimmäisenä päivänä vai hakuajan loppupuolella, sillä asuntoja tarjottaessa huomioidaan kaikki hakuaikana toimitetut hakemukset. Jos sinulla on jo voimassa oleva hakemus ylioppilaskylään, voit lisätä hakukohteisiin A-talon Kätevä koti -kohteen eikä sinun tarvitse siinä tapauksessa toimittaa uutta hakemusta.

Lisätietoja Piilota
 • Valmistumisvuosi: 2018 (A-talon, jossa asunnot sijaitsevat, rakennusvuosi on -68, minkä jälkeen sitä on peruskorjattu kolmesti)
 • Asuntoja: 8 kpl
 • Asuntopaikat: 8 kpl
 • Hissi: 2 kpl
 • Kalusteet: muuntuva sänky-työpöytä, aamupalapöytä, jakkara, tuoli, nojatuoli, matala pöytä ja verhot
 • Keittiön varustus: Induktioliesi (2 levyä), erillisuuni, jenkkikaappi, mikrolle tilavaraus, tarvittaessa astianpesukoneliitäntä kapealle koneelle*
 • Kylpyhuone: Lattialämmitys, materiaalina laatta, ei pesukoneliitäntää 
 • Lattiamateriaali: Muovimatto
 • Lämmönjakotapa: lämmityspatterit
 • Valaisimet: 1 plafondi per huone/eteisessä 2kpl led-paneeli/kylppärissä led-paneeli + peilivalaisin, keittiökalusteissa led-valonauha
 • Kaapelitelevisio: Kyllä
 • Parveke/terassi:  Ei
 • Lemmikit: Ei (kalustettuun asuntoon ei ole mahdollista tuoda lemmikkieläintä)
 • Varastokoppi: Kyllä (lukkopantti 60 €, avaimet noudettavissa JYY Asukaspalveluista)
 • Pyörävarasto: Kyllä, erillinen pyörävarasto ja katos
 • Sauna: Kyllä
 • Pesutupa: Ei (A-talon asukkaat voivat käyttää muiden talojen pesutupia)
 • Verkkoyhteys: Jyväskylän yliopiston opiskelijaverkko (Kortex-tietoverkko)

*) Astianpesukone (45 cm) voidaan asentaa vain laatikoston paikalle siten, että laatikosto poistetaan. Laatikostoa voi säilyttää esim. varastokopissa (huom! varastokopin käyttöönotosta peritään panttimaksu). Asukkaan pois muuttaessa laatikosto asennetaan uudestaan omalle paikalleen. Tilaa astianpesukoneen asennus (sis. laatikoston irrottamisen ja paikalleen takaisinlaiton) JYY-Palvelut Oy:ltä.

 

Kätevä koti -huoneistot

Koko m² Vuokra €/kk Huoneiston tunnus Huoneistotyyppi
16.5 305 117, 217, 317, 417, 517, 617, 717, 817 Yksiö, 1h+kk (talo)