Poismuuttajan muistilista

Muuttajalla on huolehdittavana monta asiaa. Muistilistaan on kerätty kaikki tärkeimmät asiat, jotta poismuuttosi Kortepohjan ylioppilaskylästä sujuisi mahdollisimman vaivattomasti.

 

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Asunnon irtisanominen sinun on tehtävä aina kirjallisesti irtisanomisaikaa noudattaen ja vuokrasopimuksen voi päättää vain kuukauden loppuun, ei siis esim. puoliväliin kuukautta. Asuinhuoneiston vuokrauksesta säädetyn lain mukaan irtisanomisaika on yksi täysi kuukausi. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.  Esim. lomakkeen tulee olla palautettuna JYY Asukaspalveluihin helmikuun viimeiseen päivään mennessä, jos haluat vuokrasuhteesi päättyvän maaliskuun loppuun. Jos asunto on vuokrattu pariskunnalle, tulee molempien osapuolten tiedot ilmoittaa irtisanomisilmoituksessa. Sähköinen irtisanomislomake löytyy täältä.

Viimeinen vuokra

Kaikki maksut, myös viimeisen kuun vuokra, on maksettava ennen poismuuttoa.

Asunnon siivous

Asunto on siivottava huolellisesti ennen poismuuttoa. Pesuaineeksi käy hyvin astianpesuaine. Lieden, uunin ja kylpyhuoneen puhdistamiseen on olemassa erityispuhdistusianeita, käytä niitä tarvittaessa. Kylätoimistosta, joka sijaitsee ylioppilaskylän keskusrakennuksen alakerrassa (ravintola Rentukan alapuolella), voit lainata ikkuna-avainta ikkunan pesua varten. Kylätoimistosta voit tiedustella myös vuokrattavia siivousvälineitä (esim. imuria ja moppia). Lisää siivousvinkkejä voit katsoa tästä. Suunnittele muuttosia siten, että myös saat tehtyä siivouksen huolellisesti. Esim. tarvittaessa jääkaapin voi sulattaa jo muuttoa edeltävänä päivänä.

Poismuuttavan asukkaan siivousvastuuseen kuuluu:

  • kaikkien asuintilojen pintojen puhdistus (esim. pöytätasojen, ovien, pattereiden puhdistus)
  • lattioiden imurointi ja pesu
  • kaappien tyhjennys ja pyyhkiminen, myös ovet tulee pyyhkiä
  • kylpyhuoneen peseminen (kalusteiden, pintojen ja mahdollisen suihkuverhon pesu sekä poistoventtiilin pyyhkiminen ja lattiakaivon puhdistus, kylpyhuoneen pintojen putsaamiseen kannattaa käyttää esim. juuriharjaa)
  • lieden ja uunin puhdistus (lieden taustan ja lattian saa puhdistettua vetämällä liettä hiukan irti seinästä)
  • liesikuvun ja sen rasvasuodattimen puhdistus
  • jääkaapin putsaus ja pakastimen sulatus
  • tiskialtaan pesu
  • ikkunan yläreunassa sijaitsevien tuloilmaventtiilien ja katossa olevien poistoilmaventtiilien pyyhkiminen
  • kaikkien huonekalujen, tavaroiden ja roskien poisvieminen asunnosta

Muista pakata kaikki mukaan

Asunto tulee tyhjentää täysin. Kaikki omat huonekalut ja muut tavarat tulee viedä muuttokuorman mukana pois, ellet ole erikseen sopinut seuraavan vuokralaisen kanssa huonekaluista. Huomioi, että jos olet sopinut asunnon seuraavan vuokralaisen kanssa esim. jättäväsi hänelle jonkun huonekalusi, tulee sinun jättää tuolloin lappu tavaroidesi päälle, jossa ilmoitat tekemäsi sopimuksen lisäksi myös puhelinnumerosi, jotta huolto voi epäselvien tilanteiden kohdalla ottaa sinuun yhteyttä.

Avaimen, ym. palautus

Huoneiston avaimet tulee palauttaa JYY Asukaspalveluihin. Toimiston ollessa suljettu avaimet voit jättää toimiston ulkoseinässä olevaan postilaatikkoon kirjekuoressa. Ethän pudota avaimia toimiston postilaatikkoon ilman, että avaimet on pakattu kirjekuoreen tms. Avaimet (huoneiston avaimet, mahdollinen kyläavain ja uuden sukupolven kyläavain sekä mahdolliset postilaatikon, autopaikan sekä varastokopin avaimet) on palautettava JYY Asukaspalveluihin vuokrasopimuksen viimeistä päivää seuravana arkipäivänä kello 12.00 mennessä. Avainten palautuksen yhteydessä tulee palauttaa myös mahdollinen pysäköintilupa. Palauttaessasi avaimet JYY Asukaspalveluihin, luovutat asunnon vuokrananantajan käyttöön.

Asunnon kuntotarkastus

Huoltoyhtiö JYY-Palvelut Oy tarkistaa asuntosi avaimen palautuksen jälkeen tai viimeistään vuokrasuhteesi päättymistä seuraavana arkipäivänä. Asunnon kunnon kohdalta tietoja verrataan sinun sisäänmuuttamisen yhteydessä täyttämääsi kuntolomakkeeseen/asuntokorttiin.  JYYllä on oikeus siivouttaa asunto JYY-Palvelut Oy:llä, mikäli siivous on suoritettu huolimattomasti. 

Mikäli asunnossa todetaan normaalista kulumisesta poikkeavaa asunnon kunnon tai siivouksen laiminlyöntiä tai jos asuntoon on jätetty huonekaluja, tavaroita ja/tai roskia, veloitetaan korjaus-, siivous- ja kuljetuskulut asukkaalta.

Soluasunnoissa asunnon yhteisten tilojen kunnossapito- ja siivousvelvoite on kaikilla asukkailla. Kun yksikin solun asukas muuttaa pois, yhteiset tilat on siivottava poismuuton yhteydessä. Mikäli siivous on laiminlyöty ja huoneiston yhteiset tilat joudutaan siivouttamaan, ovat kaikki solun asukkaat yhteisesti korvausvelvollisia.

Vuokralaisen korvausvelvollisuus -osiosta löydät tietoa siitä, mitä asuntotarkastusta tehtäessä erityisesti huomioidaan. Lue siksi ennen poismuuttoa Vuokralaisen korvausvelvollisuus -osio huolellisesti läpi.

A-E-talojen asuntoihin tehdään lopputarkastuksen lisäksi ennakkotarkastus viimeisen asuinkuukauden aikana. Ennakkotarkastuksesta lähetetään sähköpostitiedote poismuuttavalle asukkaalle, kun irtisanominen on käsitelty.

Vakuuden palauttaminen

Vakuusmaksun olet maksanut takuuksi siitä, että asukkaana huolehdit velvollisuuksistasi ja hoidat asuntoasi hyvin. Mikäli olet huolehtinut kaikista vuokralaisen velvollisuuksistasi ja asunnon kunto on  todettu samanlaiseksi kuin sinun sinne muuttaessa, palautetaan vakuusmaksu irtisanomislomakkeessa ilmoittamallesi tilille kahden kuukauden kuluessa vuokrasuhteesi päättymisestä.

Muista muuttoilmoitus

Maistraatille on lain mukaan ilmoitettava muutosta aina kun kotikunta tai siellä oleva asuinpaikka muuttuu. Muuttoilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä lähtien. Voit tehdä muuttoilmoituksen maistraatille ja/tai postille joko internetissä, puhelimitse tai lähimmässä postin toimipisteessä.

Toivottavasti olet viihtynyt Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaana!