Harrastekurssit

Kortepohjan asukasyhteisö järjestää Ylioppilaskylässä harrastekursseja, joilla asukkaat ja muut opiskelijat voivat oppia uusia taitoja tai hioa olemassaolevia kykyjään entisestään. Kurssit järjestetään yhteistyössä paikallisten opiskelijajärjestöjen tai muiden palveluntarjoajien kanssa - opiskelijalähtöisesti, edullisesti ja kaikkien asiantuntijuutta kehittäen!

Villikatajan ja KVATin yhteistyökurssit syksyllä 2015

Villikatajan kurssit ovat erinomainen tapa tutustua luontoon ja ottaa ensiaskeleet luonnon antimien hyödyntämisessä! Lisätietoja saat Villikatajalta, villikataja AT gmail.com tai Villikatajan kotisivulta

Lankojen luonnonvärjäys

ke 30.9. ja to 1.10. klo 17-20 molempina päivinä
35€ opiskelijat/40€ muut
minimiosallistujamäärä 5

Luonnosta saatavilla väriaineilla lankoihin saadaan upean maanläheisiä ja toisiinsa sointuvia värejä ilman turhia ja ympäristöä raskaasti kuormittavia kemikaaleja. Syksyn ajankohtaisina väriaineksina käytämme esimerkiksi sieniä ja käpyjä sekä lähiluonnosta löytämiämme kasveja. 

Kurssin hintaan sisältyvät puretteet sekä 50g villasekoitelankaa. Halutessasi voit tuoda mukanasi myös hieman omia lankojasi. Ensimmäisenä iltana puretamme langat ja tutustumme hieman luonnosta saataviin värjäysaineisiin, toisena iltana saamme langat väripataan asti. Tervetuloa mukaan luonnonvärien kiehtovaan maailmaan!

Saippuakurssi

la 10.10. klo 14-18
35€ opiskelijat/40€ muut
minimiosallistujamäärä 5

Kurssilla valmistetaan käsityönä saippuaa kylmämenetelmällä, iholle hellävaraisista kasviöljyistä, -rasvoista ja vahoista. Saippuaa valmistaessa perehdymme myös saippuapalojen koristeluun ja tuöksujen käyttöön sekä saippuanvalmistuksen peruskemiaan. Kurssilla on mahdollisuus valmistaa joko kahta erilaista palasaippuaa tai palasaippuaa sekä nestemäistä suihkusaippuaa/shampoota. 

Kurssin hintaan sisältyvät saippuaraaka-aineet noin 2-4 palasaippuaan sekä 50ml suihkusaippuaan. Mainitse ilmoittautuessasi tahdotko valmistaa ainoastaan palasaippuaa vai kokeilla sekä palasaippuaa että nestemäistä saippuaa.

Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse villikataja [a] gmail.com. Kirjoita ilmoittautumisviestisi otsikoksi kurssin nimi ja viestiosioon oma nimesi sekä puhelinnumerosi. Mainitse myös oletko opiskelija. Ilmoittauduttuasi viestillä saat tarkemmat kurssikohtaiset ohjeet sekä ohjeet kurssimaksun maksamiseksi. Ilmoittautumiset kursseille viimeistään viikkoa ennen kurssin ajankohtaa. Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautumisia tulee vähintään minimiosallistujamäärän verran.

 

Jyväskylän Opiskelijakamerat JOPKA ry:n ja KVATin yhteistyökurssit syksyllä 2015

Opiskelijoiden parissa valokuvausharrastusta edistävä Jyväskylän Opiskelijakamerat JOPKA ry tuo tänä syksynä huippusuositun Valokuvauksen perusteet -kurssinsa Kortepohjan Lillukkaan! Osallistu nyt ja ota kaikki irti kamerastasi tai aloita kokonaan uusi harrastus! Kurssilla ei välttämättä tarvitse järjestelmäkameraa, mutta tarvitset kameran, jonka kuvausasetukset ovat säädettävissä manuaalisesti P A S M (Canon: P Tv Av M).  Jos epäilet onko kamerassasi näitä säätöjä, ota yhteyttä kurssin vetäjään sähköpostilla.

Valokuvauksen perusteet

Ajankohta:

lauantai 28. ja sunnuntai 29.11.2015, molemmat päivät klo 10-16.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 20.11.

Paikka:
Kurssi pidetään Lillukassa Kortepohjan keskusaukiolla, ravintola Rentukan alapuolella osoitteessa Taitoniekantie 9.

Hinta: 40 eur JOPKAn jäsenet / 50 eur muut (kts. alta)

Kurssi on suunnattu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille. Ensisijaisesti kurssilla käydään läpi asiat digitaalisen valokuvauksen näkökulmasta painottuen perusteisiin. Tavoitteena kurssilla on saada varmuutta oman kameran hallintaan ja kuvaamisen perusteisiin.

Kurssin sisältö:

LAUANTAI

Kamera & objektiivit

 •  erilaiset kameratyypit ja niiden erot (järjestelmäkamera, pokkari, peilitön)
 • kameran rakenne
 • objektiivit ja polttovälin merkitys (laajakulma, normaali, tele)

Kuvaaminen kameralla

 • kuvausohjelmat (P,A,S,M) ja niiden käyttäminen kuvaustilanteen mukaan
 • kuvaamisen perusteet (kuvausasento, tarkennus kohteeseen, mitä huomioida kuvaustilanteessa)
 • valotuksen perusteet (aukko / suljinaika / kennon herkkyys)

SUNNUNTAI

Valotuksen korjaus kuvaustilanteen mukaan

 • valotusmittarin käyttö
 • kennon/filmin dynamiikka
 • valotuksen arviointi histogrammista
 • valotuksen korjaus halutunlaiseksi

Digitaalinen kuva

 • digitaalisen kuvan perusteet (pikseli, resoluutio, kohina, tiedostomuodot JPG ja RAW)
 • oman kameran säädöt (laatu, pikselimäärä, kuvausnopeus jne)

Valo

 • valo ja sen luonne (suunta, kontrasti, lähde)
 • valon värilämpötila ja värin säätöasetukset kamerassa, värivirheiden korjaus kuvausvaiheessa
 • väriavaruus (srgb, adobe rgb)
 • oman kameran säädöt (kontrasti, värit yms)

Ilmoittautumiset ja mahdolliset lisätiedustelut kurssista sähköpostitse kurssivastaavalle: kuskelin ÄT gmail.com 

lImoittautumisen yhteydessä kerro nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi sekä oletko seuramme jäsen. Kurssimaksu on jäseniltä 40 euroa ja ei-jäseniltä 50 euroa. Maksuohjeet lähetetään sähköpostilla varmistusviestin yhteydessä. Ennen kurssia voi liittyä JOPKAn jäseneksi. Suorita tällöin jäsenmaksu erikseen seuran tilille (ei siis kurssimaksun yhteydessä).

Tervetuloa kurssille, toivottavat JOPKA ja KVAT!