Kortepohjan kerhot ja harrastusryhmät

Kortepohjan harrastusryhmissä samanhenkiset kokoontuvat yhteisen tekemisen pariin. Mukaan pääsee vaikka ilman aikaisempaa tietoa aiheesta ja toiset opastavat alkuun. Valitse näistä tai aloita oma! 

Maanantaisin

Roolipelikerho Marope

Aika: Maanantai klo 18.00 - 22.00
Paikka: Rentukka-talon kerhotila (Taitoniekantie 9, Rentukka-talon Kerhotila 106) 

Roolipelaaminen on vuorovaikutteista kerrontaa, jossa pääset eläytymään kuvitteellisen hahmon näkökulmasta pelinjohtajan punomaan juoneen. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita paikalle pelaamaan tai tutustumaan harrastukseen. Voit tulla mukaan joko pelaajana tai pelinjohtajana. MaRopen pelit pyörivät n. 5 - 6 viikon sykleissä, mutta myös yhden illan pelejä (ns. One-shotteja) pelataan ja toivotaan peluutettavan. 

Aikaisempaa kokemusta pöytäroolipelaamisesta ei tarvita. Pelaajamäärälle voidaan aika ajoin joutua asettamaan rajoituksia tilankäytöllisistä syistä. Ruokauhreja otetaan vastaan. 

Marope Facebookissa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Korteforte-kuoro

Aika: Maanantai klo 18.00 - 19.30 syys- ja kevätlukukausien aikana 
Paikka: Kortepohjan koulu, muutto Lillukkaan kevätlukukauden 2018 aikana

Korteforte on avoin kaikille laulamisesta kiinnostuneille, pääsykokeita ei pidetä eikä nuotinlukutaitoa edellytetä. Sävelkorva ja innostus laulamiseen riittävät, iloinen kuoromieli syntyy yhdessä laulamalla! Laulamme kolmiäänisiä sovituksia popkappaleista kansanlauluihin. Välillä pidetään illanviettoja ja keikkaillaan. Lukukausimaksu 5 €.

Korteforte Facebookissa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Tiistaisin

Kortepohjan Lautapelikerho

Aika: Joka tiistai klo 17 alkaen
Paikka: R-talon kerhotila (Taitoniekantie 9, R-talon B-rappu), muutto Lillukkaan kevätlukukauden 208 aikana

Kaipaatko peliseuraa vanhojen ja uusien klassikkolautapelien parissa? Kortepohjan lautapelikerho on avoin kaikille lauta-, kortti- ja seurapeleistä kiinnostuneille. Paikalla on satoja pelejä ja kymmeniä pelaajia. Tule mukaan!

Lautapelaajat Facebookissa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)
Lisätiedot: Lautapelaajien yhteyshenkilö Heikki Laakkonen, hmlaak AT gmail.com

Keskiviikkoisin

Sarjakuvatyöpaja #KESSkiviikko

Aika: Parittomien viikkojen keskiviikko klo 18 - 20
Paikka: Rentukka-talon kerhotila (Taitoniekantie 9, Rentukka-talon Kerhotila 106) 

Kaikki piirtelystä kiinnostuneet ovat tervetulleita Keski-Suomen Sarjakuvaseuran  kokoontumisiin Kortepohjaan. Ota omat piirustusvälineet mukaan! Keski-Suomen Sarjakuvaseura on Jyväskylässä vaikuttava vapaa liittouma, jonka tehtävä on tarjota puuhastelua piirtämisen ja sarjakuvan merkeissä sekä antaa mahdollisuus tavata alan harrastajia.

Keski-Suomen Sarjakuvaseuran virallinen sivu Facebookissa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Mätkintäpelikerho

Aika: Parillisten viikkojen keskiviikko klo 17.00 alkaen
Paikka: Rentukka-talo, kerhotila 106

Mätkintäpelikerhoon ovat tervetulleita kaikki taistelupeleistä kiinnostuneet kokemuksesta ja taitotasosta riippumatta. Pelattavana on ollut Tekken 7, Street Fighter V, Guilty Gear Xrd REV 2 sekä monia muita retrosta uutuuksiin.

Pelaajiin saa parhaiten yhteyden Jyväskylän mättöpeliskenen Discord-palvelimen keskustelukanavalla #kortepohja_biweekly (kutsulinkki Discord-palvelimelle aukeaa uuteen ikkunaan). 

Kortepohjan käsityökerho Kantapään kautta

Aika: Keskiviikko klo 18.00 alkaen
Paikka: Rentukka-talo, Ryhmätyötila 115

Sijoittuuko lapastesi peukalo keskelle kämmentä? Kaipaavatko haalarisi enemmän merkitystä? Haluatko oppia kantapään kautta villasukkamaisteriksi? Tule mukaan käsityöskentelemään rennossa meiningissä! Omat kutimet mukaan!

Käsityökerholaisten käytössä Ryhmätyötilassa on ompelukone ilman eri maksua.

Lisätiedot Rentukan infosta, info@rentukka.fi 

Lauantaisin

Jyväskylän Go Club Tengen

Aika: Lauantai 14 - 18
Paikka: Rentukan kerhotila 106

Go on kahden pelaajan lautapeli, jossa tarkoituksena on saartaa pelilaudalta aluetta. Peli on suosittu Aasiassa ja sillä on siellä todella rikas historia.

Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pelaamisesta kiinnostuneet. Pelivälineet saat kerhosta, mukaan tarvitset vain intoa oppia ja paloa päästä pelaamaan. Ensikertalaiset toivotamme lämpimästi tervetulleiksi.

Kerho kokoontuu myös keskiviikkoisin Vakiopaineessa klo 18-02.

Tengenin verkkosivut 
Lisätiedot: info@tengen.fi 

Sunnuntaisin

RCCG Fellowship

Aika: Sunnuntai  klo 12 - 14
Paikka: Rentukan kerhotila 106

RCCG Fellowship kokoontuu Kortepohjassa joka sunnuntai. Kansainvälisen kristillisen ryhmän kokouskieli on englanti.  Everyone is free to fellowship with us! 

 RCCG Facebookissa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Kesällä

Puutarhakerho  - Garden Club

Kortepohjan Puutarhakerho tarjoaa viljelypalstoja Kortepohjan ylioppilaskylän ja Vehkakuja 2:n asukkaille sekä JYYn jäsenille.

Puutarhakerho Facebookissa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Muita yhteisöjä

Kyk! - Kortepohjan ylioppilaskylän koirat

Monet opiskelijat asuvat karvaisen kaverin kanssa. Kyk! - ryhmän kautta voit tutustua toisiin paikallisiin hännänheiluttajiin. Välillä tavataan toisia ryhmäläisiä pihalla tai maastossa tai jaetaan koirayhteisön hyvinvointiin liittyvää tietämystä.

Liity ryhmään Facebookissa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Tällä sivulla esiintyvät kerhot ja yhteisöt ovat maksuttomia, ellei toisin ilmoiteta. Kuka vaan voi tulla mukaan toimintaan, myös kesken kauden. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta käsitteillä olevasta asiasta: kokeneemmat auttavat alkuun. Jos kaveriporukkasi haluaa aloittaa oman yhteisön kokoontumiset, ota yhteyttä Rentukan infoon.