Asukastoimikunta

Asukastoimikunta on etuoikeus. Se valvoo asukkaiden etuja, kehittää Kylää asukkaiden näköiseksi ja järjestää asukkaille suunnattuja tapahtumia. Asukastoimikunnalla on suora mahdollisuus vaikuttaa kylän asukkaille tärkeisiin asioihin Ylioppilaskylässä.

asukastoimikunta-logo-väri.jpgMikä asukastoimikunta?

  • Asukkaille itselleen tärkeiden asioiden tekemistä 
  • Uuden oppimista ja oman erityisosaamisensa käyttämistä 
  • Yhdessä toimimista ja itsenäistä työskentelyä
  • Muuta liki 1900 asukkaan maailmaa tuunaamalla Kortepohjan ylioppilaskylästä Jyväskylän viihtyisin asuinpaikka! 

Noin hallinnollisesti...

Asukastoimikuntaan kuuluu vähintään kymmenen Ylioppilaskylän asukasta, jotka vaikuttavat kylän hallintoon ylioppilaskunnan (JYY) edustajiston hyväksymän talousarvion mukaisesti. Jäsenet valitaan yo-kylän asukkaiden keskuudesta vuosittain asukkaiden kokouksessa. Kokous pidetään marras-joulukuussa. Yksi asukastoimikunnan jäsen on aina JYYn hallituksen ylioppilaskylävastaava.

Asukastoimikunnasta määrätään tarkemmin JYYn Asumisen ja rakentamisen ohjesäännössä, jonka löydät kokonaisuudessaan täältä.

Haluatko mukaan?

  •  Osallistu esimerkiksi Kylän talkoisiin, Kyläinfoon tai Asukaskokoukseen. Voit ottaa mukaan kaverin tai tulla itseksesi - monet ovat mukana ensimmäistä kertaa, joten uusia naamoja on aina!
  • Ole yhteydessä Asukastoimikuntaan ja kysy mitä voisit tehdä jo nyt: asukasneuvosto@jyy.fi  Esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen mainosten suunnitteluun ja asukkaita kiinnostavien asioiden kommentoimiseen pääsee aina mukaan! Asukastoimikunta löytyy myös Facebookista.
  • Muihin Kortepohjan asukkaisiin voi helposti tutustua vaikkapa Kortepohjan harrastuskerhoissa tai yleisillä saunavuoroilla.
  • Käy tapaamassa Rentukan infopisteen väkeä.
  • Asukastoimikunnan pöytäkirjat ovat luettavissa tästä linkistä (avautuu Google Drive -palvelussa)

 

Hyötyä sinulle ja koko Kortepohjan kyläyhteisölle

Suurimman hyödyn vuodestasi asukastoimikunnassa saat tuomalla esiin ja toteuttamalla omia ideoitasi Ylioppilaskylän asumisviihtyvyyden tai palveluiden parantamiseksi.

Opi uutta itse tekemällä

CV-merkintä asukastoimikuntavuodesta ei tarkoita mitään, ellet ole vuoden aikana myös todella tehnyt jotain. Yhteisten asioiden toteuttamisesta kertyvä kokemus on monin kerroin pelkkää ansioluettelomerkintää arvokkaampaa.

Pääset valmistelemaan ja jopa toteuttamaan omia ideoitasi itse. Kun ajatustasi tukeva päätös on tehty asukastoimikunnan kokouksessa, keskustele parhaista toteutustavoista esimerkiksi asukasisännöitsijän ja teknisen isännöitsijän kanssa.

Vaikutusvalta asukastoimikunnassa ei ole itsestäänselvyys. Sinun kannattaa asukastoimikunnan jäsenenä myös itse oma-aloitteisesti ottaa selvää Ylioppilaskylän ajankohtaisista asioista ja osallistua niiden valmisteluun, sillä todelliset päätökset tehdään yleensä jo asioiden valmisteluvaiheessa.

Tapaa muita ja kuule toisten ääntä

Osallistu kylän talkoisiin ja muuhun yhteiseen toimintaan ja niiden järjestämiseen, käy saunavuoroilla ja kuntosalilla ja pidä silmät auki yhteisissä tiloissa kuten Sopukassa ja D-ryhmiksellä. Naapuruston asukkailta kuulet tärkeitä mielipiteitä ajankohtaisiin asioihin.

Asukastoimikunnan yhteystiedot

Asukastoimikunta käsittelee kaikki asukkaiden yhteydenotot, ideat ja palautteet viimeistään seuraavassa kokouksessaan. Voit myös kysyä, mitä juuri tällä hetkellä voisit itse tehdä.

Asukastoimikuntaan saa yhteyden:

sähköpostitse asukasneuvosto AT jyy.fi

Facebookissa: https://www.facebook.com/sammakot/