Funet-laajakaista Kortepohjan ylioppilaskylässä

Kiinteä verkkoyhteys sisältyy vuokraasi

Kortepohjan ylioppilaskylässä asut asunnossa, jossa käytössäsi on kiinteä Internet-yhteys Kortex-verkon kautta.

Funet-laajakaistan saat käyttöösi, kun sinulla on asunto ja vuokrasopimus Kortepohjan ylioppilaskylässä (allekirjoittaessasi vuokrasopimuksen hyväksyt samalla Kortex-verkon käyttöehdot).

Tarvittava laitteisto

Oma RJ-45 CAT 6 -mallinen verkkokaapeli ja kaapeliyhteydellä verkkoon yhdistettävä laite, esimerkiksi kannettava tietokone, jossa on portti RJ-45 -kaapelille, tai vaikkapa langattoman verkon tukiasemana toimiva reititin.

Kortex-verkkoon liitettävä laite tulee rekisteröidä. Rekisteröinti on laite- ja asuntokohtainen, eli muuttaessasi toiseen asuntoon tai korvatessasi laitteen uudella sinut ohjataan täyttämään rekisteröintilomake uudestaan uusien tietojen mukaisesti.

Nettiin!-aloitusoppaan Funet-laajakaistaverkon käyttöönotosta löydät täältä.

Valitse laitteistosi käyttötarpeesi mukaan!

Jos käytät verkkoa aina samalla tietokoneella, voit liittää tietokoneesi suoraan kylän verkkoon omalla kaapelillasi! Näin helppoa se on:

  • yhdistä tietokoneesi seinäpistokkeeseen verkkokaapelilla
  • avaa nettiselain ensimmäistä kertaa
  • täytä asuntosi ja koneesi tiedot rekisteröintilomakkeelle
  • läheteä lomake eteenpäin 
  • saat verkon käyttöösi viimeistään vuorokauden kuluessa

Jos haluat verkon käyttöön useammalle laitteelle ja mahdollisesti luonasi kyläilevien kavereidesi käyttöön, sinun kannattaa hankkia oma wlan-tukiasemana toimiva reititin.

Reititin mahdollistaa

  • kaikkien laitteidesi käytön yhtä aikaa netissä
  • parantaa selailusi tietoturvaa sisäänrakennetun palomuurinsa ansiosta 

Reititin tulee rekisteröidä Kortex-verkkoon. Kun olet muodostanut yhteyden oman päätelaitteesi (esim. läppärin) ja reitittimen välillä, voit rekisteröidä reitittimen käyttäen päätelaitteesi nettiselainta. Noudata reitittimen asennuksessa aina laitteen mukana tulleita käyttöohjeita