Kehuttu Kortepohja houkutteli hakemaan opiskelija-asuntoa

Jyväskylän kaupunginosista asuinpaikaksi valikoitui Kortepohja positiivisten kuulopuheiden perusteella.

Etsiessään asuntoa uudelta opiskelijapaikkakunnalta Sini kuuli Kortepohjan asukastarina_suviylioppilaskylästä paljon hyvää asuinpaikkana ja päättikin siksi hakea asuntoa Kortepohjasta. Hakeminen kannatti, sillä hänelle tarjottiin huonetta kahden hengen soluasunnosta ylioppilaskylän perällä sijaitsevista MNOP-taloista.

Sinin perhetuttava kertoi hänelle Kortepohjan opiskelija-asunnoista opiskelupaikan varmistuttua Jyväskylästä. Perhetuttava asui itse opiskeluaikoinaan 1970-luvulla kylässä ja hänen antamat suositukset olivatkin suurin syy siihen, miksi opintonsa yliopistossa aloittava opiskelija valitsi asuinpaikakseen juuri ylioppilaskylän.

Opintojensa alkuvuodet Sini viihtyi ylioppilaskylässä hyvin. Asunto oli kodikas ja juuri sopivan kokonainen. MNOP-talojen kahden hengen soluasunnoissa kummallakin asukkaalla on noin 12 neliön huone. Keittokomero ja kylpyhuone jaetaan kämppiksen kanssa. Noin 40 neliön kokoisessa asunnossa on neliöt käytetty tehokkaasti: kompakti kylpyhuone ja keittokomero tarjoavat enemmän asumistilaa makuuhuoneisiin.

- Vaikka Kortepohjasta ja erityisesti ylioppilaskylän MNOP-talokompleksista voi liikkua suuriakin huhuja, ei niitä kannata uskoa sokeasti, yli kaksi vuotta ylioppilaskylässä asunut Sini toteaa.

Hän suosittelee kaikkia rohkeasti kokeilemaan ylioppilaskylässä asumista.  Vaikka kylän vanhimmat talot näyttävät karuilta ulkoapäin, asunnosta saa helposti kodikkaan sisältä. 70-luvun alkupuolella rakennetun MNOP-talojen lempinimi DDR juontaa juurensa suurikokoisen, tasakattoisen rakennuksen pelkistetystä ulkonäöstä. Monen Jyväskylän yliopiston opiskelijan ensimmäinen oma asunto on sijainnut juuri DDR:ssä ja osa heistä suuntaa pyöränsä MNOP-talojen suunnalta kohti kampusaluetta aina valmistumiseensa saakka. Ylioppilaskylän tunnetuimmilla rakennuksilla on siis kannattajia varmasti yhtä paljon kuin kummastelijoitakin. Sini kuuluu ehdottomasti kannattajiin.

Koko ylioppilaskylän alue saa häneltä kehuja. Kylän sijainti, vain muutaman kilometrin päästä keskustasta, on hyvä ja alueella on monipuoliset, tarvittavat palvelut.

- Mielestäni oli mukavaa, kun ympärillä asui valtavasti muitakin opiskelijoita, Sini muistelee ylioppilaskylän asukasaikojaan. - Kylän muita etuja on hyvät bussiyhteydet ja loistavat lenkkeilymaastot aivan Laajavuoren kupeessa. Kortepohjan ympäristössä lenkkireittejä riittää. Suosittelen hakemaan asuntoa!