Ylioppilaskylä sopii erinomaisesti lapsiperheille

Kortepohja on sijainniltaan ja palveluiltaan oivallinen asuinpaikka lapsiperheelle – kaikki tarvittava on lähellä.

Jaanan perhe alkoi etsiä uutta asuntoa Jyväskylästä esikoispojan synnyttyä. Sekä Jaana että hänen miehensä ovat loppuvaiheen opiskelijoita yliopistolla, joten lapsen myötä uusia asumisvaihtoehtoja mietittäessä joukkoon valikoitui automaattisesti myös ylioppilaskylä.

Perheen tuttavia asui ylioppilaskylässä, joten kun asuntotarjous K-talon kaksiosta sitten tuli sähköpostiin, oli päätöksen tekeminen helppoa. Itse asiassa Jaana oli aiemmin vieraillut kaverinsa luona K-talossa juuri vastaavanlaisessa asunnossa kuin mitä heidän perheelleen tarjottiin. Perhe siis tiesi mitä odottaa uudelta kodiltaan kylän suosituimmasta perhetalosta.

Syksystä 2012 lähtien Jaanan nelihenkinen perhe on asuttanut yhtä K-talon perheasunnoista, noin 60-neliöistä kaksiota. Tyytyväisyys asuinpaikan valintaan loistaa Jaanan kasvoilta hänen kertoessaan oman perheensä asukastarinaa. Lähinaapureilleen hän antaa paljon kehuja.

- Emme ole koskaan olleet yhtä läheisissä väleissä naapureiden kanssa kuin ylioppilaskylässä asuessa, Jaana kuvailee ylioppilaskylän yhteisöllisyyttä.

Heidän perheensä tapaa säännöllisesti naapuriperheitä. Talossa asuu useampia lapsiperheitä, joten pihan leikkipaikalla riittää perheen pienimmille aina kavereita – menipä ulos leikkimään sitten päiväs- tai ilta-aikaan.

Kortepohjan sijainti lähellä yliopistoa on opiskelevien vanhempien mielestä yksi asunnon parhaimmista puolista. Lapsiperheen näkökulmasta myös kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä, kuten lasten harrastuksiin kuuluvat kerhot ja muskari. Aikuisten käytettävissä on puolestaan Korkeakoululiikunnan kuntosali aivan naapurissa, ylioppilaskylän O-talon alakerrassa.

- Ruokaostosten tekeminen sujuu Savelan marketeissa ja Kortepohjan keskustassa sijaitseva kirjasto on perheen viikoittainen vierailukohde. Hyvien palveluiden lisäksi ympärillä on paljon luontoa, Jaana listaa alueen hyviä puolia.

Ylioppilaskylä tarjoaa Jaanan mielestä edullisia vuokra-asuntoja miellyttävässä asuinympäristössä. Ylioppilaskylän K-taloa hän kuvailee sopivan rauhalliseksi lapsiperheelle. Itse asunnot ovat viihtyisiä ja niiden lasitetut parvekkeet lisäävät asumismukavuutta.

Jaanan kertoo perheen tehneen oikean valinnan asuntoa etsiessään muutama vuosi takaperin. Perhekoon kasvaessakin ylioppilaskylän asunto on ollut mieleinen. Jyväskylän kaupunginosista Jaana suosittelee opiskelevia vanhempia hakemaan asuntoa juuri Kortepohjasta – alue on loistava valinta lapsiperheille.