Ylioppilaskylä on yllättänyt vain positiivisesti!

Opiskelija-asunnot ja asuinalue ovat yllättäneet Elinan täysin. Kortepohjassa viihtyy, siitä Elina on vakuuttunut.

Elina asuu tällä hetkellä Kortepohjan ylioppilaskylän H-talossa, joka on yksi ylioppilaskylän uudemmista ja suurimmista asuinrakennuksista. Ylioppilaskylään saapuvia ensimmäisenä asuinrakennuksista tervehtivä H-talo on nykyaikaisine asumisratkaisuineen yliopisto-opiskelijoiden suosiossa. Elina sai oman yksiönsä reilun puolen vuoden jonottamisen jälkeen.

Ensimmäisen kerran Elinan muuttokuorma suuntasi Kortepohjan ylioppilaskylään syksyllä 2014. Tuolloin oli edessä muutto pääkaupunkiseudulta opiskelupaikkakunnalle Jyväskylään. Kortepohjan ylioppilaskylän perällä sijaitsevien MNOP-talojen seitsemännessä kerroksessa odotti Elinaa paitsi uusi koti myös uusi kämppis. Tulevaan kämppikseensä hän oli tutustunut pääsykokeissa ja kun molempien opiskelupaikka varmistui Jyväskylästä, päättivät he hakea asuntoa yhdessä.

Ennen muuttoaan ylioppilaskylään Elina tutki tulevaa asuinpaikkaansa somessa. Kortepohjan tunnetuimmista rakennuksista, MNOP-taloista, löytyikin runsaasti tietoa. Somessa talokokonaisuutta verrattiin DDR:n aikaisiin rakennuksiin. Somepuheiden synnyttämät ennakkoluulot eivät Elinan mielestä vastanneet todellisuutta. Vaikka MNOP-talot ulkonäöllisesti muistuttavatkin DDR:n aikaisia rakennuksia suurine, harmaine betoniseinineen, huokaisi Elina helpotuksesta astuessaan ensimmäisen kerran sisälle asuntoonsa. Uusi koti olikin suloinen ja valoisa. Kämppiksen kanssa asunnon yhteistiloistakin saatiin viihtyisät, kun eteisen muovimaton päälle levitettiin räsymatto ja keittiötarvikkeet järjesteltiin pienehköön keittokomeroon järkevästi.

Elinan mielestä soluasunnon parhaimpia puolia oli säilytystilan määrä. Myös makuuhuoneen koko ja näkymä huoneen ikkunasta saavat kehuja.

- Näkymä seitsemännestä kerroksesta oli kaunis, Elina kuvailee MNOP-talojen yläkerrosten ikkunoista näkyvää metsäistä kaupunkikuvaa.

Hän kertoo olleensa yksi uusista opiskelijoista, joiden haaveena on ollut alusta asti oma yksiö. Soluasunto ja itse soluasuminen ihanan kämppäkaverin kanssa kuitenkin yllättivät ja reilu puoli vuotta ennen H-talon yksiön saamista vierähti MNOP-taloissa mukavasti.

- Soluasuminen on hyvä vaihtoehto opiskelijalle, joka etsii edullista vuokra-asuntoa, Elina listaa soluasumisen hyviä puolia.

Ylioppilaskylän alueen parhaimpia puolia puolestaan on se, että lähellä asuu paljon opiskelukavereita.

- Jos esimerkiksi tentti-iltana alkaa ahdistaa tai kahvimaito on loppu, niin apu löytyy aina läheltä. Myös käytännön ongelmiin on löytynyt aina apukäsiä, joten esimerkiksi lamput saa vaihdettua, vaikka peukalo keskellä kämmentä olisikin, Elina naurahtaa.

Kortepohjan sijainti Jyväskylän kaupunginosien joukossa on Elinan mielestä hyvä. Kaikki on Kortepohjassa lähellä: opiskelukaverit, palvelut ja lenkkimaastot. Elina on aktiivinen pyöräilijä ja hän kertookin Kortepohjasta pääsevän nopeasti joka paikkaan. Keskusta on tosin Kortepohjaan nähden vain kävelymatkan päässä ja talvipakkasilla voi tietysti käyttää hyviä bussiyhteyksiäkin, vaikka moni opiskelija pyöräilee ympäri vuoden, säässä kuin säässä, Kortepohjan ja keskustan väliä.

Ylioppilaskylää Elina suosittelee omien asumiskokemustensa perusteella kaikille yliopiston opiskelijoille.

- Erityisesti aktiiviliikkujien kannattaa hakea asuntoa Kortepohjasta, jo pelkästään monipuolisten urheilumahdollisuuksien ansiosta, Elina vinkkaa Jyväskylän yliopiston uusille opiskelijoille.